Pages

Saturday, November 20, 2010

Zimski cvetovi za CvetotPriznavam ne bev mnogu aktivna poslednite denovi, more nedeli... Imam opravduvanje, no ne sakam opravduvanja, taka da ke ve postedam od istite... Edinstveno sto uspeav da zavrsam e ovoj sladok komplet od sal i kapa za mojata najgolema inspiracija... Konecot e prekrasen, mek, mekan, premek... Semata ja pozajmiv od nekade, veke ne mi teknuva od kade, no stom malku se soberam ke Ve izvestam...

Prekrasno i stoi, neli? Dobro, mozebi salot e malku podolg, no... Pa i taa ke porasne!

Vo megjuvreme kupiv uste kupista konci, PREKRASNI KONCI, no se palsam deka ke postojat uste malku na cvetnata polica... Vi teknuva na Cvetniot sal? E, pa eve ja taa polica, dobro fragment...
A, zosto?
Zatoa sto se vrativ na faks... Odnosno na moite posdiplomski... I, toa e super, no koga bi mozela celosno da se posvetam... So moeto rabotno vreme od osum casa i site obvrski po doma, navistina me faka panika... Utesete me... Recete mi deka mozam da stanuvam vo pet ili da legnuvam vo tri ili pak deka so ljubovta e se mozno...
Se nadevam deka mnogu pomalku ke go zapostavam moeto hobi i deka za brzo vreme ke ve iznendam so nekoe novo parce...
Se gledame!

Tuesday, November 9, 2010

ГИЈОМ МИСО


Не сакам да го именувам постов со име на неговиот роман... Оти, кој да гo изберам? "Затоа што те љубам" или пак "А потоа", кој? Кога би можела сите... Како би звучело" А потоа, Што би правел јас без тебе, Затоа што те љубам?"
Се сеќавам дека ваков трепет чувствував кога ги читав книгите од Николo Аманити, а посебно "Није ме страх"...
Исто и сега, треперам зашто не можам да ги соберам сите чувства во моето малечко срце... Да се љуби толку, можно ли е? Сигурно е , кога човекот веќе пишувал за тоа...
А, тој Мисо е млад, роден 1974 година, но толку длабок и вистински, што ништо друго не посакувам освен да го запознаам и да му честитам. Од се срце, на ваквите романи... By the way само што ја затворив последната страничка од "А потоа" ( повеќе ми се допаѓа од неговиот прв роман ) и посакав веднаш да ви раскажам... колkу е добар овој ГИЈОМ МИСО!
"... МИСЛАМ ДЕКА СИ СОЗДАДЕН ЗА МЕНЕ - СЕ ПОШЕГУВА ТАА.
ТОЈ ЈА СПУШТИ РАКАТА НА НЕЈЗИНИТЕ ГРАДИ.
"ШТО САКАШ ДА КАЖЕШ?"
ТАА ЈА ПРОДОЛЖИ СВОЈАТА ИГРА:
''КОГА СУМ ЗАЧНАТА, ВЕРУВАМ ДЕКА НЕКОЈА ДОБОРНАМЕРНА СИЛАСЕ НАДНЕЛА НАД МЕНЕ И РЕШИЛА ЗА ПРИДРУЖНИК ДА МИ ДАДЕ НЕКОЈ СО КОГО БИ СЕ СООЧИЛА СО ТЕШКОТИИТЕ НА ОВОЈ СВЕТ".
"И ТАКА НА НАЈВИСОКО НИВО БИЛО ОДЛУЧЕНО ЗА МОЕТО НАСТАНУВАЊЕ?" РЕЧЕ ТОЈ СМЕЕЈЌИ СЕ.
''ТОКМУ ТАКА. МОЖЕШ ЗНАЧИ СРДЕЧНО ДА МИ СЕ ЗАБЛАГОДАРИШ", ПРОШЕПОТИ ТАА БАКНУВАЈЌИ ГО."ДА НЕ БЕВ ЈАС, СИГУРНО НИ ТИ НЕ БИ ГО ВИДЕЛ БЕЛОТО ВИДЕЛО."