Pages

Saturday, May 25, 2013

Уште малку работа во декупаж

Времето е променливо, облачно, врнежливо и доколку не работам нешто ќе стане депресивно... Чисто во инает на времето  - кутија за салфетки и уште една столица за надвор...


И, конечно 3D шаблон. Правен е со глет маса и како за прв пат, јас сум и повеќе од задоволна... 


Saturday, May 4, 2013

Велигден

Кога моите деца би биле поголеми, мислам дека за Велигден би послужила само црвени јајца. Но, сега кога заедно се радуваме на шаренилото од бои и кога Велигден е весел празник за сите нас, заедно со мојата поголема малечка убавица се обидовме да направиме нешто интересно. Нешто излезе како што треба, нешто за жал, остана само обид, но на крајот сепак кошницата е полна, шарена и весела, баш како што треба за овој најголем ден, кога Христос Воскресе и ни донесе живот!
Еве неколку слики...
 Правени со креп хартија, по рецепт од Coolinarka
 Салфетна техника
Со силиконски печати
 Украсени со хеклани цветови
 Ова се вика „ Се што најдов по дома, залепив“.
 Јас воопшто немам талент за цртање. Овој обид нема веќе да се повтори. Користени се акрилни бои.
 Интересна идеја превземена од тука . На мене  за жал не ми успеа. Се обидов со 3 вратоврски, со прекрасни дизајни, но еве само од оваа вратоврска нешто излезе. Мислам дека нема повторно да се обидам со оваа техника.Сепак се на се не е лошо, нели?Ве чекам на кафе!

Пролет е, ден пред Велигден, Велика Сабота... Кафе во мојата нова шоља, тераса со новите ролетни, мирис на прекрасно цвеќе... Циганка на ѕидот ( ме фасцинира тоа што не и се гледа лицето, па можам да ја замислувам како мајка, љубовница, осамена пријателка... Зависи од моментот..., сега е Убава Циганка), последните стихови на Борхес до неа и пет украдени минути за себе...
Ве чекам на кафе!

И, еве поминаа и моите пет минути