Pages

Thursday, February 7, 2013

Шал во ново руво

Ви ги претставувам прекрасните трослојни цветови работени по примерот на Attick 24, мојата инспирација. Туторијалот за овие цветови ќе го најдете овде и сметам дека нема да има потреба за некои посебни дообјаснувања, бидејќи Lucy Attick 24 е вистински мајстор за хеклање и правење туторијали. И се восхитувам на нејзината умешност и креативност преточена во толку убав колорит.
Еве ги моите цветови, хеклани со обичен Менада конец на Тетекс.Благодарение на нив еден стар шал доби ново руво:
Во тој манир си направив брош од чист памучен конец кој секогаш го користам за изработка на хеклан накит.

0 comments:

Post a Comment