Pages

Saturday, May 4, 2013

Ве чекам на кафе!

Пролет е, ден пред Велигден, Велика Сабота... Кафе во мојата нова шоља, тераса со новите ролетни, мирис на прекрасно цвеќе... Циганка на ѕидот ( ме фасцинира тоа што не и се гледа лицето, па можам да ја замислувам како мајка, љубовница, осамена пријателка... Зависи од моментот..., сега е Убава Циганка), последните стихови на Борхес до неа и пет украдени минути за себе...
Ве чекам на кафе!

И, еве поминаа и моите пет минути
0 comments:

Post a Comment