Pages

Tuesday, April 30, 2013

Саксии во декупаж техника

Решив да ги освежам пластичните саксии и да и дадам некој нов шмек на пролетната тераса. Ова се  некои од саксиите кои ги правев изминативе денови.
Тоа се пластични саксии, на кои прво им е напрваена подлога од глет смеса ( дрвофикс, бела акрилна боја и вода ). На некои места има само дрвофикс, кој во комбинација со акрилна боја дава ефект на испуканост ( поевтина варијанта за Антик лак :) ). Потоа два до три слоја акрилна бела боја, салфетка и акрилен лак.

0 comments:

Post a Comment