Pages

Tuesday, April 30, 2013

Редизајн

Не знам дали е соодветно да се нарече овој пост „Редизајн“ или би требало да кажам „Пред и Потоа?“ Ова е мој прв “капитален“ проект и се надевам нема да ми забележите за поголемиот број постирани слики... Како е да е, ова се две столици и маса најдени некаде во нечија визба, кои ги добив на подарок, како добра подлога за учење и усовршување на техниката декупаж. Учењето и мојата прва домашна задача се покажаа доста успешни, па се надевам дека ќе продолжам во таа насока.
Техниката е веќе позната - Vintage chabby chic. Акрилни бои во браон нијанска, слонова коска, бела, окер и златна, малку восок, салфетка, силиконски печати, шмиргла и лак.
Наредниве четири месици своето место ќе го најдат на терасата, а потоа ќе смислиме нешто.

                              ПРЕД


ПОТОА


 И, конечно го заслужив своето кафе


0 comments:

Post a Comment